Borgerlig højtidelighed i Korsør og Slagelse

Når man har valgt ikke at være medlem af den danske folkekirke, er mulighederne mange når det gælder højtideligheden.​

​Den helt enkle, hvor man slet ikke ønsker sig nogen former for opmærksomhed er, at man bliver kørt direkte til krematoriet. Inden da vil den nærmeste familie, dog have mulighed for at sige deres farvel, før man bliver kørt fra hjemmet eller sygehuset.

Man kan vælge at holde højtideligheden fra sin have eller sit hus, hvor man kan høre noget musik som man selv har valgt og der kan blive læst digte, historier eller andet op. Kisten kan være åben eller lukket, helt efter eget ønske. 

Nogle har holdt sammenkomst med kaffe og kage eller et glas øl, hvad nu afdøde var mest til og så gik familier og venner ind og ud af stuen, hvor kisten stod. Da det blev tid hentede vi kisten, her bar familien kisten ud til rustvognen og der blev sagt farvel. En meget smuk og personlig afsked.

Eller man kan lade os stå for selve dagen. Her vil vi i fællesskab beslutte os for de sange - salmer som skal synges, det musik som skal spilles. Og efter en god og behagelig samtale, hvor vi er kommet omkring alle historierne fra jeres liv sammen, har vi det hele på plads.

Denne højtidelighed bliver så personlig som mulig. Vi mødes i kapellet, haven eller hvor det nu skal være. I og jeres gæster bliver budt velkommen, der bliver spillet musik, sunget og fortalt gode historier. 

Vi slutter med at lægge 3 roser på kisten, som en hilsen fra den verden der nu er forladt. Bl.a. med ordene "Døden er som et skib, der sejler bort med en af vores kære" et meget smukt digt som for sat ord på lige netop det vi alle føler.

Mulighederne er mange og meget kan lade sig gøre, sådan at man får sin helt egen personlige afsked.

Man skal være opmærksom på at de fleste kirkegårde forlanger leje af kapellet, når man ikke er medlem af folkekirken. Ligeledes er der også et tillæg på selve kirkegården, når man er uden for folkekirken.

Har du spørgsmål?

​Har man spørgsmål vedr. leje eller erhvervelse af gravsted når man er uden for folkekirken, kan man kontakte sin lokale kirkegård eller bedemand og få svar på dette.

Se også vores tjenester til begravelse

Om firmaet

I Korsør Ligkistemagasin har vi mange års erfaring. Vi har hjulpet familier og venner i Korsør, Slagelse og omegn med at sige farvel til deres nærmeste i over 100 år. 

Bedemandsforretningen drives i dag af datter og far – Heidi og Otto Nielsen. 

Tillid gennem 4 generationer

En alsidig bedemand

Din hjælp igennem hele forløbet

Kontakt os

​KORSØR LIGKISTEMAGASIN ApS

Jens Baggesensgade 37, 4220 Korsør

Klik her for rutevejledning

Ønsker du at skrive til os direkte kan du benytte vores kontaktformular her.

E-mail: bedemanden@ligkiste.dk

Følg os på Facebook

Har du yderligere spørgsmål?

Vi har døgnåbent og sidder klar på telefonen: